Το όνομά μου είναι Γιώργος Σεφέρης - Dadoo
product-mask image

Το όνομά μου είναι Γιώργος Σεφέρης

Συγγραφέας: , Μάνος Μπονάνος , Νίκος Μαθιουδάκης Εικονογράφος: , Αγγελική Μπόζου

€ 16.00

€ 14.40

Γιώργος Σεφέρης, ο πρώτος Έλληνας που τιμήθηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας. Τα παιδικά χρόνια και η ενήλικη ζωή του, τα ταξίδια και οι λέξεις του, η κριτική υποδοχή του έργου του, ο ποιητικός του λόγος.

Μια σειρά βιβλίων γνώσεων, για τη ζωή και το έργο σημαντικών Ελλήνων λογοτεχνών, μέσα από αφήγηση, εικόνες και επιλεγμένα αποσπάσματα του λόγου τους.

Βάρος:

240g

Διαστάσεις:

22 × 15 cm

Συγγραφέας:

Μάνος Μπονάνος, Νίκος Μαθιουδάκης,

Εικονογράφος:

Αγγελική Μπόζου,

Γλώσσα:

Ελληνικά

Εκδότης:

Ίκαρος

Εξώφυλλο:

Σκληρό Εξώφυλλο

Ηλικία:

9-12 ετών

Θεματολογία:

Βιογραφίες

Πρώτη Έκδοση:

Οκτώβριος 2023

Σελίδες:

64

ISBN:

9789605726102

Creator's image

Συγγραφέας:

Νίκος Μαθιουδάκης

Νίκος Μαθιουδάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σπούδασε φιλολογία με ειδίκευση στη νεοελληνική λογοτεχνία και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στον τομέα της γλωσσολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Μετά τις σπουδές του, ανέλαβε την επιστημονική επιμέλεια της Νέας Αναθεωρημένης Σύγχρονης Έκδοσης των ήδη δημοσιευμένων έργων του Νίκου Καζαντζάκη. Το 2013 μετέγραψε από το χειρόγραφο και επιμελήθηκε το πρώτο θεατρικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη με τον τίτλο “Ξημερώνει” και το 2018 ολοκλήρωσε την επιστημονική επιμέλεια της έκδοσης του αδημοσίευτου μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη με τον τίτλο “Ο Ανήφορος”. Επίσης, έχει διδάξει στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Δημιουργική Γραφή” του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, στο Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, καθώς και στο Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας & Πολιτισμού και στο Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημιακού Κολεγίου “LOGOS” (Τίρανα, Αλβανία). Ερευνητικά ασχολείται, κυρίως, με ζητήματα ύφους και γλώσσας στη λογοτεχνία, συμμετέχει σε συνέδρια λογοτεχνικού, γλωσσολογικού και ευρύτερα φιλολογικού ενδιαφέροντος και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Περισσότερα

Creator's image

Εικονογράφος:

Αγγελική Μπόζου

Η Αγγελική Μπόζου είναι εικαστικός και γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Είναι απόφοιτη του Μεταπτυχιακού (ΜΕΤ) και του προπτυχιακού της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας.
Επίσης, έχει κάνει σπουδές στη γραφιστική και το θέατρο. Για το σύνολο της δουλειάς της έχει βραβευτεί από την 
ARTWORKS (ΙΣΝ) και το Ίδρυμα Σπυρόπουλου.
Σε μια προσπάθεια να γεφυρώσει την απόσταση μεταξύ του εικαστικού της έργου και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων με τα οποία ασχολείται από το 2010, ίδρυσε το Vlefaro live cinema, ένα μετακινούμενο σινεμά που παρουσιάζει χειροποίητες εικόνες και ζωγραφιές και δημιουργεί πρωτότυπα διαδικτυακά εκπαιδευτικά προγράμματα (Στο Ατελιέ της κυρίας Βλεφαρίδου, Δες άκου σκέψου και φαντάσου κτλ).
Βιβλία που έχει εικονογραφήσει κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μάρτης, Fagotto και Μικρή Σελήνη. Για το 2021, ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής Εικονογράφησης των βραβείων ΕΒΓΕ.

Περισσότερα

Σ’αυτό τον κόσμο, που ολοένα στενεύει, ο καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους.

image image

ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟ!

0
Καλάθι Αγορών
  • No products in the cart.