Το μικρό 1 - Dadoo
product-mask image

Το μικρό 1

Συγγραφέας: , Ann Rand Εικονογράφος: , Paul Rand

€ 11.90

€ 10.71

Πώς ένα βιβλίο που πρωτοκυκλοφόρησε το 1962 μπορεί να θεωρείται μοντέρνο μέχρι σήμερα; Αν το σχεδίασε ο μεγαλύτερος Αμερικανός γραφίστας του 20 ου αιώνα, ίσως να είναι και αναμενόμενο.
Το Μικρό 1 έχει τη σχεδιαστική σφραγίδα του Paul Rand, ενός από τους σύγχρονους γκουρού της γραφιστικής που μαζί με την τότε σύντροφό του Ann Rand δημιούργησαν μια σειρά από μοναδικά παιδικά βιβλία.

Βάρος:

376g

Διαστάσεις:

21 × 24.5 cm

Συγγραφέας:

Ann Rand,

Εικονογράφος:

Paul Rand,

Γλώσσα:

Ελληνικά

Εκδότης:

Μικρή Σελήνη

Εξώφυλλο:

Σκληρό Εξώφυλλο

Ηλικία:

3-5 ετών

Θεματολογία:

Αλφαβήτα / Αριθμοί

Πρώτη Έκδοση:

Νοέμβριος 2018

Σελίδες:

40

ISBN:

9786185049690

Creator's image

Εικονογράφος:

Paul Rand

Έχει χαρακτηριστεί ως o «Δάσκαλος» του Μοντερνισμού (Mοdernist Master) διόλου άδικα καθώς για περισσότερα από 50 χρόνια το όνομά του είναι ταυτόσημο με την τέχνη της γραφιστικής. Ο Paul Rand, γεννημένος ως Peretz Rosenbaum, υποκλίθηκε στις αρχές του μινιμαλισμού, την απλότητα του μοντερνισμού, τις γεωμετρικές φόρμες και το λευκό χρώμα, που μπορεί να ορίσει καθαρές επιφάνειες και να αναδείξει το «μήνυμα» στο βλέμμα του αποδέκτη, δημιουργώντας μερικά από τα πιο διάσημα λογότυπα όπως εκείνο της IBM, του ABC, της UPS, της Morningstar, Inc., της NeXT του Steve Jobs, της Westinghouse, του Kaufman, αλλά και πρωτοποριακά εξώφυλλα για διάσημα περιοδικά αλλά και αφίσες που έγραψαν ιστορία για την αισθητική τους.
Γύρω στα τέλη του 1950, παρέα με τη σύζυγό του Ann «βούτηξαν» και στη συγγραφή και εικονογράφηση παιδικών βιβλίων, εκδίδοντας το πρώτο τους βιβλίο, με τίτλο Sparkle and Spin, πρωτοστατώντας στη δημιουργία μιας νέας σχολής παιδικών εικονογραφημένων βιβλίων, ενάντια στη συντριπτική πλειοψηφία του συντηρητισμού που μεσουρανούσε στο τοπίο των εκδόσεων εκείνη την εποχή, με τα γεωμετρικά σχήματα να πρωτοστατούν. Μέλημα του Rand ήταν η δημιουργία εικόνων που θα ενθουσιάζουν και θα διασκεδάζουν τα παιδιά – οι ήχοι, οι λέξεις, οπτικοποιούνται και εμπνέουν με μεγάλη επιτυχία τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους αναγνώστες που έδειξαν να απολαμβάνουν το γραφιστικό μεγαλείο των σελίδων εκείνου του βιβλίου.

Περισσότερα

image image

ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟ!

0
Καλάθι Αγορών
  • No products in the cart.