Τα δύο δέντρα - Dadoo
product-mask image

Τα δύο δέντρα

Συγγραφέας: , Elisabeth Brami Εικονογράφος: , Christophe Blain

€ 11.98

€ 10.78

Δυο δέντρα, ένα μεγάλο κι ένα μικρό, ήταν πολύ φίλοι και περνούσαν τις μέρες τους παίζοντας – καμιά φορά μάλωναν κιόλας. Ώσπου μια μέρα χτίστηκε ένας τοίχος και τα χώρισε. Η αληθινή φιλία, όμως, μπορεί να καταφέρει τα πάντα. Ακόμα και να γκρεμίσει τοίχους…

Βάρος:

452g

Διαστάσεις:

24.5 × 29.7 cm

Συγγραφέας:

Elisabeth Brami,

Εικονογράφος:

Christophe Blain,

Γλώσσα:

Ελληνικά

Εκδότης:

Angelus Novus

Εξώφυλλο:

Σκληρό Εξώφυλλο

Ηλικία:

3-5 ετών

Θεματολογία:

Φιλία

Πρώτη Έκδοση:

Δεκέμβριος 2017

Σελίδες:

32

ISBN:

9786188323889

Creator's image

Συγγραφέας:

Elisabeth Brami

Η Γαλλίδα πολωνικής καταγωγής Elisabeth Brami είναι κλινική ψυχολόγος και, από το 1990, συγγραφέας παιδικής, νεανικής και, πιο πρόσφατα, ενήλικης λογοτεχνίας.

Είναι το πρώτο της βιβλίο που εκδίδεται στα ελληνικά.

Gεννήθηκε στην Πολωνία αμέσως μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, από οικογένεια που είχε επιζήσει από το Ολοκαύτωμα και έφτασε στη Γαλλία σε ηλικία 18 μηνών. Είναι η μοναχοκόρη του αρχιτέκτονα και ζωγράφου Emanuel Proweller.

Ακολούθησε ανώτερες σπουδές στη φιλολογία και τις ανθρωπιστικές επιστήμες και στη συνέχεια αποφοίτησε με DESS στις ψυχοπαθολογίες. Στη συνέχεια έγινε ψυχολόγος το 1974, σε ένα ημερήσιο νοσοκομείο για εφήβους, μέχρι το 2006. Άρχισε να γράφει για νέους το 1990 και είναι μέλος του Χάρτη Νέων Συγγραφέων και Εικονογράφων και του Σώματος Συγγραφέων και Λογοτεχνίας, του οποίου ήταν Αντιπρόεδρος.

Εκδίδει πολλά παιδικά άλμπουμ των οποίων είναι η συγγραφέας, εικονογραφημένα από πολλούς γνωστούς εικονογράφους, όπως οι Zaü, Christophe Blain, Philippe Bertrand, Bruno Heitz ή Emmanuelle Houdart. Είναι επίσης συγγραφέας παιδικών μυθιστορημάτων και από το 2006 έχει γράψει μερικά μυθιστορήματα γενικής λογοτεχνίας, συμπεριλαμβανομένων των Les Heuressecrets, το 2011. Το 2014, με τον Patrick Delaroche, δημοσίευσε ένα δοκίμιο για τη Françoise Dolto με τον Albin Michel: Dolto, η τέχνη του να είσαι γονείς. Είναι συγγραφέας πάνω από εκατό βιβλίων. Ο πρώτος της εκδότης είναι ο Bordas και ο κύριος εκδότης της ο Seuil jeunesse. Αρκετοί από τους τίτλους της δημοσιεύονται επίσης από τους Thierry Magnier, Hachette Jeunesse, Casterman ή τον πρόσφατο εκδοτικό οίκο Talents Hauts. Είναι μητέρα τριών παιδιών. Η κόρη της, Maïa Brami, γεννημένη το 1976, είναι επίσης συγγραφέας παιδιών. Το 2018, δημοσίευσε ένα παιδικό ντοκιμαντέρ για τον πατέρα της Emanuel Proweller, ζωγράφο και τα έργα του, στο The color of the seasons. Σε συνεργασία με την εικονογράφο Aurélie Guillerey, παραδίδει το Les Vieux Enfants το 2020. Το βιβλίο είναι φιναλίστ για το Prix Landerneau 2021 στην κατηγορία Youth Album. 

Περισσότερα

image image

ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟ!

0
Καλάθι Αγορών
  • No products in the cart.