Ο δράκος που έπλεκε λέξεις - Dadoo
product-mask image

Ο δράκος που έπλεκε λέξεις

Συγγραφέας: , Μαριάννα Κουμαριανού Εικονογράφος: , Ρένια Μεταλληνού

€ 16.00

€ 14.40

Κάποτε, ζούσε ένας δράκος που έπλεκε λέξεις και τις άφηνε να κυλούν στον ποταμό.  Έστελνε στους ανθρώπους λέξεις δροσερές, που τους ξεδιψούσαν, αλλά και λέξεις ευγνωμοσύνης, που τους γέμιζαν αγάπη. Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια. Ο ποταμός κυλάει ακόμα και κόσμος από ανατολή και δύση έρχεται για να τον δει και να ακούσει την ιστορία του. Αν σταθείς κοντά του, μπορεί να ακούσεις τον ψίθυρό του…

 

Μία όμορφη παραμυθιακή αφήγηση μιας παλιάς ιστορίας που φτάνει ως τις μέρες μας. Η συγγραφέας Μαριάννα Κουμαριανού, μέσα από την ιστορία του δράκου και τους συμβολισμούς της, διηγείται σε μικρούς και μεγαλύτερους την ιστορία των παραμυθιών, των θρύλων και γενικότερα των στοιχείων της προφορικής μεταβίβασης, που αφού έγιναν ψυχαγωγία, παρηγοριά, καταγραφή, αξία, επιβίωσαν στον χρόνο για να διασώσουν θησαυρούς της παράδοσης αλλά και της καθημερινότητας των ανθρώπων.

Βάρος:

514g

Διαστάσεις:

33 × 23 cm

Συγγραφέας:

Μαριάννα Κουμαριανού,

Εικονογράφος:

Ρένια Μεταλληνού,

Γλώσσα:

Ελληνικά

Εκδότης:

Καλέντης

Εξώφυλλο:

Σκληρό Εξώφυλλο

Ηλικία:

6-8 ετών

Θεματολογία:

Ενσυναίσθηση/Αγάπη, Περιβάλλον/Φύση

Πρώτη Έκδοση:

2023

Σελίδες:

40

ISBN:

9789605941055

Creator's image

Συγγραφέας:

Μαριάννα Κουμαριανού

Η Μαριάννα Κουμαριανού γεννήθηκε στο Κάρντιφ τη Ουαλίας. Σπούδασε παιδαγωγικά και μουσική και εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Η αγάπη της για τα παιδιά, τη λογοτεχνία, την ποίηση και την έκφραση την οδήγησαν στη συγγραφή παιδικών ιστοριών, παραμυθιών αλλά και ποίησης, έχοντας πλούσιο έργο. Το πρώτο της βιβλίο «Η συντροφιά του λόγου» (2013) απέσπασε βραβείο από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (Ibby). Το 2009, το διήγημά της «Πέρασμα» έλαβε έπαινο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών. Είναι μέλος της διεθνούς οργάνωσης για τη νεότητα Ibby, της SCBWI (Society of Children’s Book Writers and Illustrators) και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς (Γ.Λ.Σ.). Έχει διατελέσει μέλος κριτικής επιτροπής σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς της Γ.Λ.Σ. και της UNESCO. Έχει συμμετάσχει ως επιμορφώτρια σε σεμινάρια και ημερίδες που οργανώθηκαν από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση όσο και από ιδιωτικούς φορείς.

Περισσότερα

Creator's image

Εικονογράφος:

Ρένια Μεταλληνού

Η Ρένια Μεταλληνού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Σπούδασε γραφιστική στον ΑΚΤΟ και για μεγάλο διάστημα εργάστηκε ως γραφίστρια και art director σε περιοδικά και εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας. Το 2007, κερδίζοντας 2ετή υποτροφία στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου μόδας, ενώ παράλληλα συνέχισε να εργάζεται στον χώρο των εντύπων.
Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις, και η δουλειά της έχει φιλοξενηθεί σε αρκετά ελληνικά αλλά και ξένα καλλιτεχνικά sites. Από το 2015 ασχολείται αποκλειστικά με την εικονογράφηση, κυρίως παιδικών βιβλίων, για εκδότες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει εικονογραφήσει περισσότερα από 30 βιβλία. Ήταν υποψήφια στα World Illustration Awards 2017 για την εικονογράφηση του βιβλίου Όταν το σύμπαν συνωμοτεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Μένει σε ένα σπίτι κοντά στη θάλασσα, μερικά χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα, με τον σύζυγό της και τα παιδιά τους.

Περισσότερα

Άρχισαν να τρέχουν δάκρυα.

Και τα δάκρυα γίνονταν λέξεις

image image

ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟ!

0
Καλάθι Αγορών
  • No products in the cart.