Το λιοντάρι μέσα μας - Dadoo
product-mask image

Το λιοντάρι μέσα μας

Συγγραφέας: , Rachel Bright Εικονογράφος: , Jim Field

€ 9.90

€ 8.91

Δε χρειάζεται να είσαι ΜΕΓΑΛΟΣ και ΓΕΝΝΑΙΟΣ για να βρεις τη φωνή σου. Το να είσαι μικρός δεν είναι πάντοτε εύκολο. Όταν, όμως, το ποντικάκι αποφασίζει να βρει τη δική του φωνή, ανακαλύπτει ότι ακόμα και το πιο μικρό πλάσμα μπορεί να έχει καρδιά λιονταριού.

Βάρος:

210g

Διαστάσεις:

24 × 30 cm

Συγγραφέας:

Rachel Bright,

Εικονογράφος:

Jim Field,

Γλώσσα:

Ελληνικά

Εκδότης:

Πατάκης

Εξώφυλλο:

Μαλακό Εξώφυλλο

Ηλικία:

3-5 ετών

Θεματολογία:

Αυτοπεποίθηση

Πρώτη Έκδοση:

Οκτώβριος 2017

Σελίδες:

32

ISBN:

9789601674223

Creator's image

Συγγραφέας:

Rachel Bright

Εκπαιδεύτηκε στα Γραφικά στο Πανεπιστήμιο Kingston, και ακολούθησε μεταπτυχιακό στη χαρακτική στο UWE, το εντυπωσιακό εικονογραφικό και τυπογραφικό της στυλ, σε συνδυασμό με την πνευματώδη αφήγηση της, οδήγησαν σε μια βραβευμένη και συνεχώς αυξανόμενη συλλογή από καταξιωμένα εικονογραφημένα βιβλία (15 που έχουν δημοσιευτεί μέχρι σήμερα με 4 ακόμη πρόκειται να κυκλοφορήσουν μέσα στους επόμενους 18 μήνες).Εκπαιδεύτηκε στα Γραφικά στο Πανεπιστήμιο Kingston, και ακολούθησε μεταπτυχιακό στη χαρακτική στο UWE, το εντυπωσιακό εικονογραφικό και τυπογραφικό της στυλ, σε συνδυασμό με την πνευματώδη αφήγηση της, οδήγησαν σε μια βραβευμένη και συνεχώς αυξανόμενη συλλογή από καταξιωμένα εικονογραφημένα βιβλία (15 που έχουν δημοσιευτεί μέχρι σήμερα με 4 ακόμη πρόκειται να κυκλοφορήσουν μέσα στους επόμενους 18 μήνες).

Περισσότερα

Creator's image

Εικονογράφος:

Jim Field

Κτυπημένος από την εμφανή έλλειψη δίγλωσσων τίτλων διαθέσιμων για παιδιά, ο εικονογράφος Jim Field, ίσως περισσότερο γνωστός για τη δουλειά του στην εξαιρετικά επιτυχημένη σειρά Oi, ανέλαβε ο ίδιος τον μανδύα. Monsieur Roscoe: Το On Holiday είναι το ντεμπούτο του Field ως συγγραφέα-εικονογράφου και ακολουθεί τον ομώνυμο κυνόδοντα καθώς αυτός και το κατοικίδιό του χρυσόψαρο, Fry, πηγαίνουν διακοπές για να επισκεφτούν φίλους και να μάθουν νέες γαλλικές λέξεις στην πορεία. Η ώθηση πίσω από το βιβλίο είναι η «εισαγωγή μιας γλώσσας σε νεαρή ηλικία αλλά με διασκεδαστικό τρόπο» και συνδυάζοντας ζωντανές εικόνες με απλό λεξιλόγιο, το Monsieur Roscoe: On Holiday σίγουρα θα διασκεδάσει ακόμη και πολύ μικρά παιδιά.

Αυτό είναι ένα θέμα ιδιαίτερα κοντά στην καρδιά του Field—ζει στο Παρίσι, όπου ο ίδιος και η σύζυγός του, που μιλεί τη γαλλική γλώσσα, μεγαλώνουν την κόρη τους ώστε να είναι δίγλωσση. Από το τηλέφωνο μου λέει πώς ο νέος τίτλος εμπνεύστηκε από ένα ταξίδι που έκανε ο ίδιος και η οικογένειά του σε ένα βιβλιοπωλείο αναζητώντας κάτι στα αγγλικά και τα γαλλικά. Σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν πραγματικά πολλά, κυρίως μόνο λεξικά», σκέφτηκε, «ίσως μπορούσα να κάνω κάτι για αυτό». Η ιδέα εξαφανίστηκε στο backburner καθώς ο Field δούλευε σε άλλα πράγματα. Λέει ότι «πάντα ήθελε να πει ιστορίες», αλλά στο παρελθόν δεν «είχε συχνά τον χρόνο να αφιερώσει σε ένα έργο». Ωστόσο, νιώθοντας ότι «έπρεπε πραγματικά να το κάνει», ο Field «συνέχισε να γκρινιάζει τον Hachette… για να κάνει λίγο χώρο στο πρόγραμμά μου». Επανέλαβε ένα σκίτσο που του “άρεσε πολύ”, που αρχικά προοριζόταν για μια εταιρεία τροφών για κατοικίδια, και τον έντυσε άκομψα με ένα τουίντ παντελόνι, ένα σακάκι και μερικά brogues. Και κάπως έτσι γεννήθηκε ο Monsieur Roscoe. 

Αυτό ήταν πριν από πέντε χρόνια «πριν το Brexit ήταν μια λέξη», αλλά, αναμφισβήτητα, βιβλία όπως αυτό είναι τώρα πιο σημαντικά από ποτέ. Όχι μόνο υπάρχουν, όπως τονίζει ο Field, «πολλά πολύγλωσσα ζευγάρια που μεγαλώνουν παιδιά με άλλες γλώσσες», αλλά θεωρεί ότι η εκμάθηση γλωσσών είναι ένας τρόπος να φέρεις κοντά τους ανθρώπους: «Νομίζω ότι εμείς οι Βρετανοί είμαστε πραγματικά πολύ απαίσιοι στο να μαθαίνουμε ξένες γλώσσες. Αφήνουμε τον καθένα να μιλάει αγγλικά για εμάς [αλλά] όταν ασπάζεστε μια άλλη γλώσσα, ασπάζεστε έναν άλλο πολιτισμό. Ανοίγει πόρτες για σεβασμό και επικοινωνία για να κατανοήσετε καλύτερα τις άλλες χώρες. Νομίζω ότι κατεβάζει τα εμπόδια αντί να θέτει τα εμπόδια.”

Περισσότερα

image image

ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟ!

0
Καλάθι Αγορών
  • No products in the cart.