Στον λαχανόκηπο με τον παππού και τη γιαγιά - Dadoo
product-mask image

Στον λαχανόκηπο με τον παππού και τη γιαγιά

Συγγραφέας / Εικονογράφος: , Gerda Muller

€ 14.90

€ 13.41

Η Σοφία είναι παιδί της πόλης, περνά όμως όλες τις διακοπές της στην εξοχή, στον παππού και στη γιαγιά, που έχουν έναν υπέροχο λαχανόκηπο με όλων των ειδών τα λαχανικά. Φέτος, μάλιστα, ο παππούς θα της δώσει εργαλεία στο μπόι της για να φυτέψει τα δικά της φυτά. Σιγά σιγά, η Σοφία θα μάθει όλα τα μυστικά της κηπουρικής και θ’ ανακαλύψει τη χαρά να παρακολουθείς τα φυτά σου να μεγαλώνουν, να προστατεύεις τα χρήσιμα ζωύφια του κήπου και, βέβαια, να απολαμβάνεις τους κόπους σου στο πιάτο!

Επιστρέφοντας από την εξοχή, η Σοφία αποφασίζει να κάνει την κηπουρό… στο μπαλκόνι της. Ένας μικρός λαχανόκηπος γεννιέται στην πόλη…

Αστικοί λαχανόκηποι: ένα κίνημα ζωής

Η γεωργική καλλιέργεια μικρής κλίμακας στην πόλη εμφανίστηκε στην Ευρώπη στις αρχές του 19ου αιώνα με σκοπό να αποτρέψει την απόλυτη εξαθλίωση των εργατών της βιομηχανίας. Σήμερα -με εντελώς διαφορετική ταυτότητα βέβαια- η αστική γεωργία τείνει να εξελιχθεί σε ένα από τα πιο σημαντικά κοινωνικά κινήματα του 21ου αιώνα. Έτσι, βλέπουμε και στη χώρα μας ν’ ανθίζουν οι λαχανόκηποι, σε γειτονιές, σε σχολικές αυλές ακόμη και στο μπαλκόνι μας. Το νόημα του κινήματος είναι πολλαπλό:

· Εξασφαλίζουμε, ως ενεργοί πολίτες, το δικαίωμα στον έλεγχο της τροφής μας: ελέγχουμε την παραγωγή από τον σπόρο μέχρι το τελικό προϊόν.

· Εξασφαλίζουμε τροφή γι’ αυτούς που έχουν ανάγκη.

· Ξαναβρίσκουμε την επαφή με το χώμα και την κηπουρική. «Αν θες να είσαι ευτυχισμένος για πάντα, γίνε κηπουρός!» λέει μια κινέζικη παροιμία

· Θυμόμαστε την προέλευση της τροφής μας, τη μυρωδιά των καρπών, της βρεγμένης γης… Θυμόμαστε τις εποχές του χρόνου, τον κύκλο ζωής των φυτών, αλλά και τη χαρά της συνεργασίας.

· Διεκδικούμε το δικαίωμα στον ελεύθερο, χωρίς κτίρια χώρο στην πόλη.

· Πρασινίζουμε τις τσιμεντένιες αυλές, το μπαλκόνι και τη γειτονιά μας.

· Διαχειριζόμαστε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο μας.

Η Ελένη Σβορώνου, υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του WWF.Hellas υπογράφει ένα κείμενο με ιδέες και προτάσεις για γονείς και εκπαιδευτικούς που θα θελήσουν να προεκτείνουν την ανάγνωση του βιβλίου με δραστηριότητες στο πεδίο.

Βάρος:

582g

Διαστάσεις:

29 × 27 cm

Συγγραφέας:

Gerda Muller,

Εικονογράφος:

Gerda Muller,

Γλώσσα:

Ελληνικά

Εκδότης:

Καλειδοσκόπιο

Εξώφυλλο:

Σκληρό Εξώφυλλο

Ηλικία:

6-8 ετών

Θεματολογία:

Περιβάλλον/Φύση

Πρώτη Έκδοση:

Μάιος 2014

Σελίδες:

44

ISBN:

9789604710768

image image

ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟ!

0
Καλάθι Αγορών
  • No products in the cart.