Πώς να μιλήσεις στα παιδιά για το Ολοκαύτωμα - Dadoo
product-mask image

Πώς να μιλήσεις στα παιδιά για το Ολοκαύτωμα

Την Παρασκευή 12 Απριλίου στις 18.00 η βραβευμένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων και μεταφράστρια Αργυρώ Πιπίνη προσκαλεί σε μια συνάντηση γονείς και εκπαιδευτικούς με αφορμή το πολυβραβευμένο λογοτεχνικό παιδικό βιβλίο της «Ζάζα» με εικόνες του Πέτρου Μπουλούμπαση που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.

 

Ένα βιβλίο που πραγματεύεται το θέμα του ολοκαυτώματος μέσα από το άκρως ποιητικό μα συνάμα τόσο ρεαλιστικό κείμενο του, με κεντρική ηρωίδα τη Ζάζα, μια κούκλα που πήρε μαζί της η Εστρέα καθώς πήγε με την οικογένεια της στο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Η συγγραφέας συνομιλεί με τους εκπαιδευτικούς και γονείς για το ολοκαύτωμα και τους δίνει όλα τα κατάλληλα εργαλεία για να μιλήσουν στα παιδιά είτε στο σπίτι είτε στο σχολείο για τη ζοφερή αυτή περίοδο της ιστορίας.

 

Σε  μια χώρα που ο διστακτικός ενήλικος δειλιάζει να απλώσει το χέρι του και να κατεβάσει από το ράφι ενός βιβλιοπωλείου εκείνα τα βιβλία που θα προσφέρουν ευρεία θέαση σε όλη την παλέτα των συναισθημάτων “για να μην στεναχωρηθούν τα παιδιά”, σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς και τα παιδιά ρωτούν, απορούν, φοβούνται είναι σημαντικό να γράφονται, να εκδίδονται και να βραβεύονται τέτοια βιβλία και ακόμη περισσότερο να αποτελούν αφορμή για συζήτηση και προβληματισμό.

 

Ελάτε να μιλήσουμε λοιπόν, να πλοηγηθούμε σε βιβλία, να δούμε τρόπους αξιοποίησής τους στη σχολική τάξη για να μην αφήσουμε ‘Ποτέ ξανά’ το κακό να αποκτήσει δύναμη.

 

*Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ/άτομο

*Απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς

*Διάρκεια: 80 λεπτά

 

*Η προαγορά του εισιτηρίου είναι υποχρεωτική για την κράτηση της θέσης

*Ακυρώσεις ή αλλαγές δε θα γίνονται δεκτές

 

 Για οποιαδήποτε απορία ή πληροφορία θα μας βρεις

 

: στο 2310547517, Δευτέρα-Παρασκευή, 9.00-17.00

: με μήνυμα σε Facebook ή Instagram

: με e-mail στο [email protected]

Ημερομηνία:

Παρασκευή 12/4/2024

Τοποθεσία:

Κατάστημα DADOO

Ηλικία:

18+

Κόστος:

10 Ευρώ

Συγγραφέας:

Αργυρώ Πιπίνη

Εικονογράφος:

Πέτρος Μπουλούμπασης

Διάρκεια:

80 λεπτά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

0
Καλάθι Αγορών
  • No products in the cart.