Πρόσωπο με πρόσωπο - Dadoo
product-mask image

Πρόσωπο με πρόσωπο

Συγγραφέας: , Baptist Cornabas Εικονογράφος: , Antoine Corbineau

€ 15.50

€ 13.95

Ο κόσμος είναι γεμάτος καταπληκτικούς ανθρώπους, οι οποίοι σε καθημερινή βάση πραγματοποιούν επιτεύγματα, παλεύουν για τις ιδέες τους και ανακαλύπτουν καινούρια πράγματα.
Σ’ αυτό το βιβλίο θα φωτίσουμε είκοσι πρόσωπα που χαρακτήρισαν την εποχή τους.

Γνωρίζετε ότι υπάρχει ένα κοινό στοιχείο ανάμεσα στη Μητέρα Τερέζα και την Αντζελίνα Τζολί; Μπορείτε άραγε να βρείτε τι συνδέει τον Λεονάρντο ντα Βίντσι με τον Στιβ Τζομπς ή τον Χριστόφορο Κολόμβο με τον Νιλ Άρμστρονγκ;
Αυτά τα πρόσωπα δεν έζησαν την ίδια εποχή και δεν συναντήθηκαν ποτέ· κι όμως έχουν κάτι που τα ενώνει.

Βάρος:

691g

Διαστάσεις:

22 × 30 cm

Συγγραφέας:

Baptist Cornabas,

Εικονογράφος:

Antoine Corbineau,

Γλώσσα:

Ελληνικά

Εκδότης:

Διόπτρα

Εξώφυλλο:

Σκληρό Εξώφυλλο

Ηλικία:

9-12 ετών

Θεματολογία:

Βιογραφίες

Πρώτη Έκδοση:

Μάιος 2021

Σελίδες:

88

ISBN:

9789606533464

Creator's image

Συγγραφέας:

Baptist Cornabas

Αν και μόλις 32 ετών όταν έγραψε αυτό το βιβλίο, ο Baptist Cornabas είχε ήδη μια ζωή γεμάτη Ιστορία. Γεννήθηκε τότε που ο Ψυχρός Πόλεμος δίχαζε ακόμα τον κόσμο. Όταν έγινε 3 ετών, ο πατέρας του, που ήταν στρατιωτικός, μετατέθηκε στο Δυτικό Βερολίνο. Κι εκεί είχε την τύχη να ζήσει μια συγκλονιστική μέρα: Στις 9 Νοεμβρίου του 1989 έπεσε το Τείχος του Βερολίνου και οικογένειες Γερμανών επανενώθηκαν μετά από 27 χρόνια. Στα έξι του, κι ενώ αποστήθιζε τα ποιήματα του Λα Φοντέν για να ευχαριστήσει τη δασκάλα του, ο Baptist βλέπει τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και γίνεται Ευρωπαίος πολίτης. Στη δεκαετία του ’90 ζει μια επανάσταση: Ήταν τότε που κάθε γαλλικό σπίτι εφοδιάστηκε με ένα μικρό πράσινο κουτάκι με το οποίο σε δυο λεπτά έμπαινες στο ίντερνετ και η φράση: «Βγες από το ίντερνετ. Θέλω να τηλεφωνήσω!» ακουγόταν πλέον συχνά. Ο Baptist είχε την τύχη να ζήσει την αλλαγή του αιώνα και τον αλησμόνητο «ιό της χιλιετίας». Ήταν 14 ετών και το τέλος του κόσμου δεν είχε έρθει ακόμα. Με ένα απολυτήριο κλασικών σπουδών το 2004, ένα προπτυχιακό δίπλωμα στην Ιστορία το 2009 και ένα μάστερ στη διδακτική το 2012, ο Baptist ξεκίνησε την καριέρα του ως εκπαιδευτικός. Θέλοντας να εμβαθύνει στην ιστορία και την κατανόηση του σύγχρονου κόσμου, δύο χρόνια αργότερα αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό του κανάλι Ιστορίας στο You Tube, το «Ας μιλήσουμε για Ιστορία». Εκπαιδευτικός τη μέρα, youtuber το βράδυ! Το 2018, παίρνει το CAPES, ένα δίπλωμα που του επιτρέπει να διδάσκει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Κι εσείς κρατάτε τώρα στα χέρια σας το πρώτο του βιβλίο.

Περισσότερα

image image
0
Καλάθι Αγορών
  • No products in the cart.