Μην περάσεις τη γραμμή - Dadoo
product-mask image

Μην περάσεις τη γραμμή

Συγγραφέας: , Isabel Minhos Martins Εικονογράφος: , Bernardo P. Carvalho

€ 13.90

€ 12.51

Ο φουρός υπακούει πιστά στις διαταγές του στρατηγού. Αυτή τη φορά η εντολή είναι να μην περάσει κανείς τη γραμμή. Η δεξιά σελίδα του βιβλίου ανήκει στον στρατηγό και πρέπει να μείνει κενή για όσο εκείνος το επιθυμεί. Καθώς το πλήθος των ηρώων συγκεντρώνεται δίπλα στο όριο της σελίδας, ο φρουρός δέχεται πιέσεις.

Αν δεν μπορεί κανείς να περάσει στην απέναντι σελίδα, τότε τι θα συμβεί με την ιστορία;

Μια ιστορία για τον αυταρχισμό. την απολυταρχική συμπεριφορά και την επιβολή που συντρίβεται στο τέλος από τους ίδιους τους καταπιεσμένους. Και όλα αυτά επειδή μια μπάλα κατάφερε να περάσει το όριο της δεξιάς σελίδας του βιβλίου. Η επανάσταση ξεκινά και ο στρατηγός συντρίβεται από την ορμή του πλήθους.

Βάρος:

405g

Διαστάσεις:

22 × 26 cm

Συγγραφέας:

Isabel Minhos Martins,

Εικονογράφος:

Bernardo P. Carvalho,

Γλώσσα:

Ελληνικά

Εκδότης:

Μικρή Σελήνη

Εξώφυλλο:

Σκληρό Εξώφυλλο

Ηλικία:

3-5 ετών

Θεματολογία:

Αλληλεγγύη, Αποδοχή, Φιλία

Σελίδες:

40

ISBN:

9786185689025

Creator's image

Συγγραφέας:

Isabel Minhos Martins

Η Isabel γεννήθηκε στη Λισαβόνα το 1974.

Πάντα της άρεσε να διαβάζει και επίσης να ακούει όλων των ειδών τις ιστορίες… ιστορίες που έλεγαν οι παππούδες της, οι γείτονές της, οι θείες και οι φίλοι της.

Οι λέξεις, τι μπορούμε να κάνουμε με τις λέξεις και τι μπορούν να κάνουν οι λέξεις με εμάς, ήταν πάντα το αγαπημένο της μυστήριο.

Αν και έγειρε περισσότερο στη Δημοσιογραφία ή τη Λογοτεχνία, αποφάσισε να ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο (και να ακολουθήσει και τους φίλους της…) και να σπουδάσει Τέχνες. Αποφοίτησε από το Communication Design από το Κολέγιο Καλών Τεχνών της Λισαβόνας και μετά από κάποιες εργασίες για γραφεία επικοινωνίας, ίδρυσε, με τρεις φίλους, την εκδότη Planeta Tangerina.

Το 2004, η Planeta Tangerina εξέδωσε το «Um livro para todos os dias» το πρώτο βιβλίο του καταλόγου, με κείμενα της Isabel. Μετά από αυτό, έγραψε πολλά άλλα βιβλία, τις περισσότερες φορές που εκδόθηκαν από την Planeta και τώρα δημοσιεύονται σε πολλές διαφορετικές χώρες.

Έχει κερδίσει μια τιμητική διάκριση στο 1ο διεθνές βραβείο εικονογραφικών βιβλίων της Κομποστέλα, έχει επιλεγεί για τον Κατάλογο White Ravens και έχει κερδίσει επίσης τα Βραβεία Συγγραφέων για την παιδική λογοτεχνία SPA/RTP (2015), το Gustav-Heinemann Friedenspreis (2017) και η Deutscher Jugendliteraturpreis (2017).

Το αγαπημένο της βραβείο ήταν ένα συλλογικό: κέρδισε την πρώτη έκδοση του BOP και είδε την Planeta Tangerina να διακρίνεται ως η καλύτερη ευρωπαϊκή εκδότης για παιδιά στην Έκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια το 2013.

Περισσότερα

image image

ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟ!

0
Καλάθι Αγορών
  • No products in the cart.