Μια Μύγα από το Παρίσι στη Θεσσαλονίκη - Dadoo
product-mask image

Μια Μύγα από το Παρίσι στη Θεσσαλονίκη

Συγγραφέας: , Ίρις Τσολάκη Εικονογράφος: , Σάκης Γεωργιάδης

€ 12.72

€ 11.45

Μια μύγα απ’ το Παρίσι, η Ζιζί, μπαίνει κατά λάθος σ’ ένα αεροπλάνο που πετάει στη Θεσσαλονίκη. Εκεί ψάχνει να βρει την Μιμή, μια παλιά της φίλη, ώστε να τη βοηθήσει να επιστρέψει πίσω στο σπίτι της.
Η Μιμή όμως της προτείνει να μείνει λίγες μέρες μαζί της, για να την ξεναγήσει στην πόλη της, τη Θεσσαλονίκη. Οι δύο φίλες, από μνημείο σε μνημείο, ξεδιπλώνουν την ιστορία της πόλης από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας και στις βόλτες τους ανακαλύπτουν την γοητεία της Νύμφης του Θερμαϊκού.

Βάρος:

242g

Διαστάσεις:

23 × 16 cm

Συγγραφέας:

Ίρις Τσολάκη,

Εικονογράφος:

Σάκης Γεωργιάδης,

Γλώσσα:

Ελληνικά

Εκδότης:

Επόμενος Σταθμός

Εξώφυλλο:

Μαλακό Εξώφυλλο

Ηλικία:

6-8 ετών, 9-12 ετών

Θεματολογία:

Φιλία

Πρώτη Έκδοση:

Απρίλιος 2023

Σελίδες:

96

ISBN:

9789608259447

Creator's image

Συγγραφέας:

Ίρις Τσολάκη

Η Ίρις Τσολάκη γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1978 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Παιδαγωγικές Επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Universidad de Las Palmas de G.C., στην Ισπανία. Αργότερα μετακόμισε στη Μ. Βρετανία, όπου δίδαξε ως εκπαιδευτικός σε δημόσια βρετανικά σχολεία του Birmingham, ενώ παράλληλα ολοκλήρωσε την επιστημονική της κατάρτιση, με ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Birmingham Early Years Development and Childcare Partensrship επάνω στην Παιδαγωγική Προσέγγιση του Reggio Emilia. Επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη, ασχολήθηκε επιχειρηματικά με την εκπαίδευση, ιδρύοντας τον ελληνοβρετανικό παιδικό σταθμό Iris Baby Club, ενώ από το 2007 έως το 2014 δίδαξε ως νηπιαγωγός στο Ελληνογαλλικό Κολέγιο Δελασάλ. Ταυτόχρονα ασχολήθηκε με την επιστημονική αρθρογραφία σε έγκριτα περιοδικά της πόλης, όπως το Θεσσαλονικέων Πόλις της Πολιτιστικής Εταιρείας (Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος), ενώ έκανε και μία επιστημονική δημοσίευση με την παρουσίαση-εισήγηση του project «Θεσσαλονίκη, η πόλη μου. Ένα πολυδιάστατο project ιστορίας στο Νηπιαγωγείο».

Περισσότερα

Αυτό ήταν ένα Οθωμανικό χαμάμ, το Παζάρ Χαμάμ.

image image

ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟ!

0
Καλάθι Αγορών
  • No products in the cart.