Κούνελος και αρκούδα : οι κακές συνήθειες του κούνελου | Dadoo
product-mask image

Κούνελος και αρκούδα : οι κακές συνήθειες του κούνελου

Συγγραφέας: , Julian Gough Εικονογράφος: , Jim Field

€ 8.99

€ 8.09

Η Αρκούδα δεν έχει φτιάξει ποτέ της χιονάνθρωπο. Το ίδιο κι ο Κούνελος, αν και θέλει οπωσδήποτε να φτιάξει έναν χιονάνθρωπο καλύτερο από της Αρκούδας.

Αλλά με μια χιονοστιβάδα κι έναν πεινασμένο λύκο να τον έχουν πάρει στο κυνήγι, ο Κούνελος σύντομα θα καταλάβει ότι, ίσως, είναι καλό να έχεις φίλους με το μέρος σου.

Μια ιστορία για τα καλά της φιλίας και για τα κακά των Κούνελων.

  • Κατάλληλο για ηλικία από 5 ετών και πάνω αλλά και για παιδιά που ξεκινούν μόνα τους να κατακτούν την ανάγνωση.

    Αν θέλετε να γελάσετε και να διασκεδάσετε διαβάζοντας τις περιπέτειες των δύο φίλων δεν πρέπει να τη χάσετε !!

    Μια ιστορία για τη σημασία της φιλίας, της ειλικρίνειας και της αισιοδοξίας.

Βάρος:

200g

Διαστάσεις:

13 × 18 cm

Συγγραφέας:

Julian Gough,

Εικονογράφος:

Jim Field,

Γλώσσα:

Ελληνικά

Εκδότης:

Ίκαρος

Εξώφυλλο:

Σκληρό Εξώφυλλο

Ηλικία:

6-8 ετών

Θεματολογία:

Ομαδικότητα/Συνεργασία, Φιλία

Πρώτη Έκδοση:

2019

Σελίδες:

120

ISBN:

9789605723002

Creator's image

Εικονογράφος:

Jim Field

Κτυπημένος από την εμφανή έλλειψη δίγλωσσων τίτλων διαθέσιμων για παιδιά, ο εικονογράφος Jim Field, ίσως περισσότερο γνωστός για τη δουλειά του στην εξαιρετικά επιτυχημένη σειρά Oi, ανέλαβε ο ίδιος τον μανδύα. Monsieur Roscoe: Το On Holiday είναι το ντεμπούτο του Field ως συγγραφέα-εικονογράφου και ακολουθεί τον ομώνυμο κυνόδοντα καθώς αυτός και το κατοικίδιό του χρυσόψαρο, Fry, πηγαίνουν διακοπές για να επισκεφτούν φίλους και να μάθουν νέες γαλλικές λέξεις στην πορεία. Η ώθηση πίσω από το βιβλίο είναι η «εισαγωγή μιας γλώσσας σε νεαρή ηλικία αλλά με διασκεδαστικό τρόπο» και συνδυάζοντας ζωντανές εικόνες με απλό λεξιλόγιο, το Monsieur Roscoe: On Holiday σίγουρα θα διασκεδάσει ακόμη και πολύ μικρά παιδιά.

Αυτό είναι ένα θέμα ιδιαίτερα κοντά στην καρδιά του Field—ζει στο Παρίσι, όπου ο ίδιος και η σύζυγός του, που μιλεί τη γαλλική γλώσσα, μεγαλώνουν την κόρη τους ώστε να είναι δίγλωσση. Από το τηλέφωνο μου λέει πώς ο νέος τίτλος εμπνεύστηκε από ένα ταξίδι που έκανε ο ίδιος και η οικογένειά του σε ένα βιβλιοπωλείο αναζητώντας κάτι στα αγγλικά και τα γαλλικά. Σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν πραγματικά πολλά, κυρίως μόνο λεξικά», σκέφτηκε, «ίσως μπορούσα να κάνω κάτι για αυτό». Η ιδέα εξαφανίστηκε στο backburner καθώς ο Field δούλευε σε άλλα πράγματα. Λέει ότι «πάντα ήθελε να πει ιστορίες», αλλά στο παρελθόν δεν «είχε συχνά τον χρόνο να αφιερώσει σε ένα έργο». Ωστόσο, νιώθοντας ότι «έπρεπε πραγματικά να το κάνει», ο Field «συνέχισε να γκρινιάζει τον Hachette… για να κάνει λίγο χώρο στο πρόγραμμά μου». Επανέλαβε ένα σκίτσο που του “άρεσε πολύ”, που αρχικά προοριζόταν για μια εταιρεία τροφών για κατοικίδια, και τον έντυσε άκομψα με ένα τουίντ παντελόνι, ένα σακάκι και μερικά brogues. Και κάπως έτσι γεννήθηκε ο Monsieur Roscoe. 

Αυτό ήταν πριν από πέντε χρόνια «πριν το Brexit ήταν μια λέξη», αλλά, αναμφισβήτητα, βιβλία όπως αυτό είναι τώρα πιο σημαντικά από ποτέ. Όχι μόνο υπάρχουν, όπως τονίζει ο Field, «πολλά πολύγλωσσα ζευγάρια που μεγαλώνουν παιδιά με άλλες γλώσσες», αλλά θεωρεί ότι η εκμάθηση γλωσσών είναι ένας τρόπος να φέρεις κοντά τους ανθρώπους: «Νομίζω ότι εμείς οι Βρετανοί είμαστε πραγματικά πολύ απαίσιοι στο να μαθαίνουμε ξένες γλώσσες. Αφήνουμε τον καθένα να μιλάει αγγλικά για εμάς [αλλά] όταν ασπάζεστε μια άλλη γλώσσα, ασπάζεστε έναν άλλο πολιτισμό. Ανοίγει πόρτες για σεβασμό και επικοινωνία για να κατανοήσετε καλύτερα τις άλλες χώρες. Νομίζω ότι κατεβάζει τα εμπόδια αντί να θέτει τα εμπόδια.”

Περισσότερα

image image

ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟ!

0
Καλάθι Αγορών
  • No products in the cart.