Κατανοώντας τον άνθρωπο | Dadoo
product-mask image

Κατανοώντας τον άνθρωπο

Συγγραφέας: , Silvana Quattrocchi Montanaro Εικονογράφος: , Alexandra Colmar

€ 18.00

€ 16.20

Αν αληθεύει ότι η διαδικασία της εκπαίδευσης διαρκεί μια ζωή, τότε η σημασία αυτής της εκπαίδευσης είναι μεγαλύτερη όσο μικρότερο είναι το παιδί.
Τα πρώτα χρόνια ζωής θα πρέπει να θεωρηθούν θεμελιώδη με την κυριολεκτική έννοια, καθώς θέτουν τις βάσεις για το οικοδόμημα της προσωπικότητας. Προκειμένου να παρέχουμε επαρκή βοήθεια σε αυτή την κατασκευαστική δραστηριότητα δεν αρκεί μόνο η καλή θέληση και η προθυμία για δουλειά – αλλά χρειάζεται επίσης σωστή πληροφόρηση.

Μόνο η αγάπη για το παιδί, σε συνδυασμό με την επιστημονική γνώση, μπορεί πραγματικά να αρχίσει τη διαδικασία μιας «νέας εκπαίδευσης» ικανής να βοηθήσει στην ανάπτυξη του ανθρώπου, ώστε να είναι έτοιμος για τον καινούριο μας κόσμο.

Αυτός ο κόσμος είναι γεμάτος από σπουδαίες τεχνολογικές δυνάμεις οι οποίες, αν χρησιμοποιηθούν σωστά, θα δώσουν στην ανθρωπότητα τη δυνατότητα να επιτύχει πραγματική πρόοδο και ειρήνη. Η Maria Montessori αναφέρθηκε στην εκπαίδευση ως «βοήθημα ζωής». Για να επιτευχθεί όμως κάτι τέτοιο, οι ενήλικες εκπαιδευτικοί πρέπει να καταλάβουν τη σημασία και τα όρια του ρόλου τους καθώς και τις τεχνικές που χρειάζονται για
να εκπληρώσουν αυτόν τον ρόλο. Σκοπός αυτού του βιβλίου της Σιλβάνα Μοντανάρο είναι να βελτιώσει την κατανόησή μας για το παιδί, από την προγεννητική ζωή έως την ηλικία των τριών ετών, προκειμένου να μπορούμε να προσφέρουμε την κατάλληλη βοήθεια.

Βάρος:

462g

Διαστάσεις:

17 × 24 cm

Συγγραφέας:

Silvana Quattrocchi Montanaro,

Εικονογράφος:

Alexandra Colmar,

Γλώσσα:

Ελληνικά

Εκδότης:

Καλειδοσκόπιο

Εξώφυλλο:

Μαλακό Εξώφυλλο

Θεματολογία:

Βιβλία για Γονείς

Πρώτη Έκδοση:

Νοέμβριος 2017

Σελίδες:

192

ISBN:

9789604711420

Creator's image

Συγγραφέας:

Silvana Quattrocchi Montanaro

Dr Silvana Quattrocchi Montanaro, εκπαιδευτής και συγγραφέας AMI [(Association Montessori Internationale) – Διεθνής Ένωση Μοντεσσόρι]. Η Dr Montanaro ήταν πρωτοπόρος στη διάδοση των γνώσεων της Maria Montessori και της στενής της συνεργάτιδας Gianna Gobbi, ζωντανεύοντας αυτή τη γνώση με τη δική της βαθιά ψυχολογική μελέτη της εγκυμοσύνης και των πρώτων τριών ετών μετά τη γέννηση. Συνέβαλε επίσης καθοριστικά στην αναζωογόνηση του μαθήματος 0-3 της AMI και στην εκπαίδευση πολλών από τους κορυφαίους εκπαιδευτές και ασκούμενους 0-3 της AMI. Το έργο της ενσάρκωσε το όραμα και το πνεύμα της Maria Montessori και ζει σε όλα τα παιδιά και τους ενήλικες με τους οποίους αλληλεπιδρούσε άμεσα και έμμεσα. Απεβίωσε το 2018.

Στη μνήμη του Δρ Montanaro και για να υποστηρίξει την αύξηση της εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών 0-3, η AMI ίδρυσε το Ταμείο Silvana Montanaro. Όλες οι δωρεές στο ταμείο θα χρησιμοποιηθούν για να μειωθεί το κόστος παρακολούθησης του προγράμματος σεμιναρίων Training of Trainers, δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους δασκάλους AMI 0-3 να εκπαιδευτούν, προσφέροντας σε περισσότερα παιδιά πρόσβαση σε αυτή τη θεμελιώδη εμπειρία.

Η AMI παρείχε μια αρχική δωρεά προς τιμήν της Dr Montanaro και ενθαρρύνουμε όλους όσους συγκινήθηκαν από το έργο της να συνεισφέρουν.

Περισσότερα

image image

ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟ!

0
Καλάθι Αγορών
  • No products in the cart.