Γιαγιόι Κουσάμα- Από εδώ μέχρι το άπειρο - Dadoo
product-mask image

Γιαγιόι Κουσάμα- Από εδώ μέχρι το άπειρο

Συγγραφέας: , Σάρα Σουζούκι Εικονογράφος: , Έλεν Γουάινσταϊν

€ 15.00

€ 13.50

Η Γιαγιόι Κουσάμα, καθώς μεγάλωνε στην Ιαπωνία, ονειρευόταν να γίνει καλλιτέχνις. Στους κήπους που απλώνονταν στα φυτώρια των γονιών της της άρεσε να σχεδιάζει λουλούδια,φυτά και πέτρες, φτιάχνοντας με τη φαντασία της έναν κόσμο που αποτελούνταν από συμπλέγματα, σχηματισμούς και σειρές από βούλες. Διαρκώς φανταζόταν ότι ο κόσμος γύρω της είναι φτιαγμένος από βούλες, οι οποίες μάλιστα δημιουργούσαν πολύμορφους συνδυασμούς και περίπλοκα σχήματα.

Όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές της γύρω από την παραδοσιακή ζωγραφική της Ιαπωνίας, εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη. Εκεί απέκτησε σύντομα μεγάλη φήμη για τους πίνακές της με τα πουά μοτίβα από βούλες και τις μεγάλες ανάλαφρες κατασκευές της που αποτελούνταν από παραγεμισμένα κυλινδρικά σχήματα, αλλά και για τα μεγάλα μαλακά γλυπτά της – κατασκευές από παραγεμισμένο ύφασμα, με τις οποίες κάλυπτε καρέκλες, καναπέδες και βάρκες.

Η Κουσάμα εξέθεσε τη δουλειά της σε όλο τον κόσμο με μεγάλη επιτυχία. Όλοι ήθελαν να θαυμάσουν τα περίφημα δωμάτιά της με τους πολλαπλούς καθρέφτες που δημιουργούσε, μέσα στα οποία πολλαπλασιάζονταν αντανακλάσεις από χρωματιστά φώτα ως το άπειρο, όπου πολύχρωμα φώτα στέλνουν αδιάκοπα τις αντανακλάσεις τους. Πλήθος κόσμου συρρέει και στα δωμάτιά της που είναι στην αρχή λευκά και σταδιακά καλύπτονται με βούλες, όλο και περισσότερες βούλες. «Η γη μας δεν είναι παρά μια βούλα ανάμεσα σε εκατομμύρια αστέρια στο σύμπαν», έλεγε η Κουσάμα. «Τα πουά είναι ένας δρόμος για το άπειρο».

Το βιβλίο αυτό αφηγείται μέσα από λόγια και εικόνες την ιστορία μιας καλλιτέχνιδας που κάλυψε τον κόσμο με βούλες, από εδώ ως το άπειρο.

Βάρος:

526g

Διαστάσεις:

30.5 × 23.5 cm

Συγγραφέας:

Σάρα Σουζούκι,

Εικονογράφος:

Έλεν Γουάινσταϊν,

Γλώσσα:

Ελληνικά

Εκδότης:

Μέλισσα

Εξώφυλλο:

Σκληρό Εξώφυλλο

Ηλικία:

6-8 ετών

Θεματολογία:

Βιογραφίες, Τέχνη/Αρχιτεκτονική

Πρώτη Έκδοση:

Οκτώβριος 2018

Σελίδες:

40

ISBN:

9789602043868

Creator's image

Συγγραφέας:

Σάρα Σουζούκι

Η Σάρα Σουζούκι είναι αναπληρωτής διευθύντρια του MoMA (Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, Νέας Υόρκης), υπηρετώντας ως σύνδεσμος μεταξύ της ανώτερης διοίκησης και των έξι επιμελητικών τμημάτων του Μουσείου ενώ ηγείται του Τμήματος Επιμελητικών Υποθέσεων που περιλαμβάνει: Αρχεία, Βιβλιοθήκες και Συλλογές Ερευνών. Διατήρηση; Στρατηγική σύνταξης και περιεχομένου. Εκπαίδευση; και Εκδόσεις. Σε αυτόν τον ρόλο, επιβλέπει επίσης το Διεθνές Πρόγραμμα, τα Ερευνητικά Προγράμματα και άλλες ερευνητικές πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένου του Ερευνητικού Ινστιτούτου Cisneros για τη Μελέτη της Τέχνης από τη Λατινική Αμερική.

ΗΣουζούκι υπηρέτησε ως Αναπληρώτρια Διευθύντρια Επιμελητικών Υποθέσεων από το 2020-21. Πριν από αυτό, υπηρέτησε ως Διευθύντρια, Εγκαίνια του νέου Μουσείου, ρόλος στον οποίο επέβλεπε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση όλων των πτυχών του έργου ανακαίνισης και επέκτασης του Μουσείου που άνοιξε το 2019. Υπηρέτησε ως ανώτερος σύνδεσμος και διευθυντής έργου για το Διευθύντρια και ανώτερο προσωπικό του μουσείου, εργάστηκε σε όλα τα τμήματα, λαμβάνοντας αποφάσεις με τον διευθυντή, τους επικεφαλής επιμελητές και άλλα ηγετικά στελέχη σχετικά με το εκθεσιακό πρόγραμμα επαναλειτουργίας του MoMA, τις στρατηγικές μάρκετινγκ και επικοινωνίας, την εμπειρία κοινού και επισκεπτών και τη φυσική εγκατάσταση.

Η Σουζούκι διορίστηκε Επιμελήτρια στο Τμήμα Σχεδίων και Εκτυπώσεων το 2016, έχοντας ενταχθεί στο ίδρυμα ως βοηθός ερευνητής το 1998. Στο MoMA, οι εκθέσεις της περιλαμβάνουν το Bodys Isek Kingelez: City Dreams (2018–19), A Revolutionary Impulse: The Rise of the Russian Avant-Garde (2016–17), Soldier, Spectre, Shaman: The Figure and the Second World War (2015–16), Scenes for a New Heritage: Contemporary Art from the Collection (2015–16), Jean Dubuffet: Soul of the Underground (2014–15), The Paris of Toulouse-Lautrec: Prints and Posters (2014–15) και ατομικές εκθέσεις των Meiro Koizumi (2013), Yin Xiuzhen (2010), Song Dong (2009), και Gert και Uwe Tobias (2008). Η κα Suzuki έχει επίσης εισαγάγει πολλές σημαντικές εξαγορές και είναι ιδρυτικό μέλος της ερευνητικής ομάδας Contemporary and Modern Art Perspectives (C-MAP) για την Ασία.

Περισσότερα

image image

ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟ!

0
Καλάθι Αγορών
  • No products in the cart.