Μαρία Κάλλας - Ζώντας μόνο για την τέχνη - Dadoo
product-mask image

Μαρία Κάλλας - Ζώντας μόνο για την τέχνη

Συγγραφέας: , Δέσποινα Μπογδάνη – Σουγιούλ Εικονογράφος: , Betrayal Studded

€ 11.90

€ 10.71

Η Σεσίλια Σοφία Άννα Μαρία Καλογεροπούλου, γνωστή στο κοινό ως Μαρία Κάλλας, υπήρξε αναμφίβολα η μεγαλύτερη λυρική τραγουδίστρια του 20ού αιώνα. Παιδί μεταναστών, ξεκίνησε το μακρινό της ταξίδι από τη Νέα Υόρκη, όπου γεννήθηκε, για να επιστρέψει στην Ελλάδα. Από εδώ ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο βαδίζοντας στα μαγικά μονοπάτια της μουσικής, έχοντας πάντα στην καρδιά της την αγάπη και το πάθος για το τραγούδι. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να μιλούν γι’ αυτήν σε ολόκληρο τον κόσμο με θαυμασμό. Κάθε της εμφάνιση ήταν μεγάλο πολιτισμικό γεγονός. Ωστόσο, η ζωή της υπήρξε ταραγμένη.
Ακολουθήστε μαζί μας στο βιβλίο αυτό τα βήματα της Μαρίας Κάλλας. Θα περπατήσουμε στα μονοπάτια του έργου μιας μεγάλης καλλιτέχνιδας και ενός ευαίσθητου ανθρώπου.

Βάρος:

330g

Διαστάσεις:

24 × 17 cm

Συγγραφέας:

Δέσποινα Μπογδάνη – Σουγιούλ,

Εικονογράφος:

Betrayal Studded,

Γλώσσα:

Ελληνικά

Εκδότης:

Πατάκης

Εξώφυλλο:

Σκληρό Εξώφυλλο

Ηλικία:

6-8 ετών, 9-12 ετών

Θεματολογία:

Βιογραφίες, Τέχνη/Αρχιτεκτονική

Πρώτη Έκδοση:

Ιούνιος 2023

Σελίδες:

64

ISBN:

9789601696010

Creator's image

Συγγραφέας:

Δέσποινα Μπογδάνη – Σουγιούλ

Η Δέσποινα Μπογδάνη Σουγιούλ γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Πιάνο, Μονωδία και Ανώτερα Θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο.

Είναι απόφοιτος του Graduate School of Education, Harvard University σε τομείς όπως η διαφοροποιημένη διδασκαλία, η αξιολόγηση και η δημιουργία διαφοροποιημένης διαπολιτισμικής εκπαιδευτικής πράξης.

Απόφοιτος του Διετούς Μεταπτυχιακού Κύκλου Σπουδών Carl Orff του επιμορφωτικού κύκλου της Σχολής Μωραΐτη.

Απόφοιτος του μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών του ΕΚΠΑ στον τομέα της Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας.

Από το 1992 μέχρι σήμερα είναι Καθηγήτρια Μουσικής Αγωγής στο δημοτικό σχολείο του Κολλεγίου Αθηνών.

Δίδαξε ως συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα Νηπιαγωγών με θέμα τη Μουσικοκινητική Αγωγή.

Ίδρυσε και δίδαξε στο Τμήμα Μουσικοκινητικής Αγωγής για παιδιά και ενήλικες στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

Έχει εκπονήσει ερευνητικά προγράμματα με θέμα τη διασύνδεση της Μουσικής Αγωγής με άλλα μαθήματα του Αναλυτικού προγράμματος, την εφαρμογή αναλυτικών προγραμμάτων άλλων χωρών καθώς και τη διδασκαλία της παραδοσιακής μουσικής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια, σεμινάρια και ευρωπαϊκά προγράμματα με θέμα τη διδασκαλία της Μουσικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και τον ρόλο της αφήγησης στην εκπαιδευτική πράξη.

Είναι συγγραφέας πολλών παιδικών βιβλίων σε διάφορους εκδοτικούς οίκους καθώς και των εγχειριδίων του Οργανισμού για την  διδασκαλία του μαθήματος της Μουσικής στην Γ΄ και Δ΄ δημοτικού.

Υπήρξε μέλος της συγγραφικής ομάδας των σεναρίων μαθημάτων της εκπαιδευτικής πλατφόρμας MITIDA και Φωτόδεντρο.

Στην καλλιτεχνική της δραστηριότητα περιλαμβάνονται η ίδρυση μπάντας κρουστών, η ίδρυση παιδικής ορχήστρας και χορωδίας στο Δημοτικό Σχολείο του Κολλεγίου Αθηνών και η δημιουργία παιδικών CDs όπως «Τα τραγούδια του Τριγωνοψαρούλη»,  «Βουτιά στο γαλάζιο» Safe Water Sports και πολλά άλλα.

Τέλος είναι ραδιοφωνική παραγωγός της παιδικής εκπομπής «Τσέπες γεμάτες λέξεις» κάθε Κυριακή πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό Μεταδεύτερο.

Περισσότερα

Creator's image

Εικονογράφος:

Betrayal Studded

Η Χριστίνα Δημητρά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1995 και ζωγραφίζει από τότε που θυμάται τον εαυτό της. Σπούδασε στη Σχολή Βακαλό και συνέχισε με υποτροφία το ΜΑ της στην εικονογράφηση. Συμμετείχε σε μαθήματα ζωγραφικής με τον Σταύρο Μπονάτσο και μαθήματα σκηνογραφίας με τον Γιώργο Λυντζέρη, αναζητώντας συνέχεια πειραματικούς τρόπους και τεχνικές για να ξεδιπλώσει τη δημιουργικότητα της. Έχει εικονογραφήσει για την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Ίδρυμα Λασκαρίδη, το Ίδρυμα Ωνάση και τις Εκδόσεις Πατάκη. Σχεδιάζει και υλοποιεί εικαστικά workshops σε σχολεία στην Αμερική αλλά και στην Αθήνα. Ταυτόχρονα εικονογραφεί σε βιβλία και σε περιοδικά. Έχει δημιουργήσει το δικό της brand, Studded Betrayal, με εικονογραφήσεις και χειροποίητα παιχνίδια και συμμετέχει με αυτά σε εικαστικές εκθέσεις.

Περισσότερα

Αναζητώντας τη Μαρία Κάλλας θα ανακαλύψει κανείς πως έζησε μόνο για την τέχνη

image image

ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟ!

0
Καλάθι Αγορών
  • No products in the cart.